Universitatea Bucuresti se delimiteaza, printr-un comunicat de presa, de declaratiile profesorului Gheorghe Iancu, potrivit carora Hitler a innebunit in 1942. Potrivit documentului, “comunitatea academica respinge orice tentativa de negare a adevarului istoric”.

Gheorghe IancuFoto: Agerpres

“Comunitatea academica a universitatii din Bucuresti respinge orice tentativa de negare a adevarului istoric in legatura cu Holocaustul si atrage atentia ca declaratiile membrilor comunitatii academice trebuie sa se bazeze pe evidente stiitifice”, arata un comunicat de presa al Universitatii Bucuresti cu privire la declaratiile profesorului Gheorghe Iancu facute in cadrul emisiunii Recurs la morala din 3 iunie.

Gheorghe Iancu, fost Avocat al poporului, a declarat in cadrul emisiunii Recurs la morala din 3 iunie ca Hitler a innebunit abia dupa 1942.

“Doamna, nu mai ocoliti istoria, nu in ’39 a decis Hitler sa faca treaba asta, era in ’42, cand a inceput sa innebuneasca”, i s-a adresat profesorul Gheorghe Iancu sociologului Mihaela Bolan, dand de inteles ca politicile naţionaliste, naziste şi rasiste ale lui Hitler au inceput sa fie aplicate abia din 1942.

Inregistrarea declaratiei poate fi vazutaaici.