Politistii bucuresteni, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare marti dimineata 13 mandate de perchezitie domiciliara si 12 mandate de aducere, in Capitala si in judetul Ilfov, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare a banilor, in domeniul furnizarii materialelor de constructii.

Suspectii din acest caz ar fi inregistrat in evidenta contabila si declarat organelor competente achizitii fictive de la societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma', in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 lei, iar suma ce formeaza obiectul procesului de spalare a banilor este de aproximativ 3.600.000 lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Politia Sectorului 1.

Intreaga actiune a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.