Presa britanica a inceput sa scrie luni despre curajul de care a dat dovada brutarul roman Florin Morariu, care in noaptea atentatului a aruncat cu doua lazi intr-un jihadist ce injunghia oameni in zona Borough Market din Londra. Jurnalistii BBC i-au luat interviu brutarului roman, care a povestit cum a invitat trei brazilience in brutarie, dupa ce trei atacatori au injunghiat in cateva minute zeci de trecatori in zona Borough Market, noteaza News.ro.

Florin Morariu a filmat scenele de groaza din LondraFoto: Facebook - Florin Morariu

Imaginile video cu declaratiile romanului pentru BBC,aici

Morariu muncea sambata seara in brutaria Bread Ahead, atunci cand trei atacatori au condus o furgoneta alba in pietonii de pe London Bridge, inainte de a cobori inarmati cu mai multe cutite si de a-i ataca pe trecatorii din zona Borough Market.

Romanul le-a povestit jurnalistilor ca a invitat trei brazilience speriate in magazin si le-a servit cu un pahar de apa, iar acestea din urma i-au explicat ca trei barbati injunghie trecatori in piata din zona centrala a Londrei.

Atunci, Morariu sustine ca a pus mana pe doua lazi si a iesit din magazin pentru a-i gasi pe atacatori si pentru a-i apara pe raniti.

"Am simtit mila pentru victime, nu am stiut cum sa gestionez situatia sau cum sa reactionez, m-am gandit ca si eu sunt in pericol. Atunci pur si simplu am aruncat o lada intr-un atacator. Am aruncat prima lada si am stiut ca se va feri, asa ca m-am apropiat de el si l-am lovit in cap cu cealalta lada", a declarat brutarul roman.

Apoi, un politist i-ar fi spus brutarului sa se retraga din zona, inainte sa arunce o grenada.