Oficiile postale si unitatile bancare vor fi inchise luni, in a doua zi de Rusalii, cu exceptia sucursalelor din centrele comerciale mari, insa hipermarket-urile si mall-urile vor functiona dupa programul normal, scrie news.ro.

Programul anuntat de Posta Romana este in conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit carora ziua de luni, 5 iunie este declarata zi de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza.

Functionarii Postei au avut liber si in zilele de 1 si 2 iunie, insa vor recupera ziua de vineri, stabilita libera de catre companie, in 10 iunie, astfel ca sambata toate subunitatile postale din mediul urban si rural vor avea program normal de lucru.

De asemenea, sucursalele bancilor vor fi inchise luni, 5 iunie, cu exceptia unitatilor din mall-uri si marile centre comerciale, unde vor functiona dupa programul acestora.

Bancomatele si masinile multifunctionale vor fi disponibile permanent, clientii avand la dispozitie serviciile de internet si mobile banking pentru a realiza diverse operatiuni si tranzactii.

Angajatii Registrului Auto Roman (RAR) vor fi liberi si ei luni, programul normal cu clientii urmand sa fie reluat marti, 6 iunie 2017, intre orele 8.00 si 16.30.

Acestia vor recupera sambata ziua de vineri, 2 iunie, astfel ca se va lucra cu publicul in toate reprezentantele din tara, intre orele 8.00 si 14.00.

Marile lanturi de retail si centrele comerciale au anuntat ca toate magazinele lor vor functiona in 5 iunie dupa programul obisnuit, la fel ca in 1 si 2 iunie.

Executivul a decis, in 18 mai, in sedinta, ca ziua de 2 iunie sa fie declarata ca zi libera pentru angajatii din sectorul public, aceasta urmand sa fie recuperata in 10 iunie sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana la data de 16 iunie.

Astfel, bugetarii au o minivacanta de cinci zile, care a inclus zilele nelucratoare de joi, 1 iunie (Ziua Copilului), vineri, 2 iunie, weekendul, precum si luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii.