Probleme pentru soferi joi dimineata la trecerea frontierei din Giurgiu, unde coada de tiruri are mai multi kilometri, iar masinile mici stau si ele la un rand de peste 2 kilometri pentru a trece in Bulgaria, potrivit unui reporter HotNews de la fata locului.

Cozi enorme inainte de podul Giurgiu-RuseFoto: Hotnews

UPDATE Un reporter HotNews.ro a stat la rand o ora si jumatate inainte sa treaca Podul Prieteniei spre orasul bulgaresc Ruse, peste cele 30-60 de minute estimate ca timp de asteptare de aplicatia Politiei de Frontiera.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Giurgiu, Constantin Vasilache, citat de News.ro, coloana de TIR-uri se intinde pe o distanta de aproape cinci kilometri, iar timpul de asteptare depaseste trei ore.

Aglomeratia a aparut in conditiile in care numerosi romani au ales sa plece in minivacanta de Rusalii spre statiuni din Bulgaria si Grecia.

Conformt autoritatilor, tot astazi, in intervalul orar 09.00-20.00, coloane militare pentru exercitiul Noble Jump desfasurat pe teritoriile Bulgariei, Greciei si Romaniei se vor deplasa pe ruta Giurgiu-Bucuresti.

Potrivit aplicatiei online a Politiei de Frontiera se asteapta intre 30 si 60 de minute pentru a trece spre Ruse. Aplicatia indica aceeasi situatie si la vama Ostrov-

Silistra de langa Calarasi.

MAI a transmis miercuri un comunicat de presa in care se afirma ca "in punctele de trecere a frontierei se va lucra la capacitate maxima avand in vedere ca se preconizeaza o crestere a valorilor de tranzit. Peste 1.300 de politisti de frontiera vor fi zilnic la datorie."

Amintim si ca traficul pe podul Calafat - Vidin va fi complet oprit vineri in intervalul 14.00 si 15.00, pentru lucrari de intretinere si reparatie.