Maternitatea din Falticeni, inaugurata in urma cu aproape doua saptamani in prezenta ministrului Sanatatii Florian Bodog, nu poate fi deschisa, dupa ce Directia de Sanatate Publica Suceava a anuntat ca doua probe prelevate de pe suprafata mobilierului din unitatea medicala au indicat prezenta bacteriilor coliforme, relateaza News.ro. DSP a cerut directorului maternitatii sa fie facuta o noua dezinfectare, cu alte produse biocide, urmand sa fie din nou recoltate probe.

Florian BodogFoto: senat.ro

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Catalina Zorescu, a declarat pentru Monitorul de Suceava ca analizele de laborator au aratat ca sunt neconforme doua din totalul probelor recoltate de inspectorii sanitari la Maternitatea Falticeni, in urma scandalului izbucnit dupa ce jurnalistii au filmat cum incubatoarele pentru bebelusi si mobilierul erau transportate cu un tractor cu remorca de la serviciile de salubritate.

Directorul adjunct al DSP a afirmat ca este vorba despre doua probe recoltate de pe suprafete de mobilier si ca a solicitat managerului Spitalului Municipal Falticeni, dr. Vlad Morariu, sa fie reluata procedura de dezinfectie la maternitate, cu un alt produs dezinfectant, urmand sa se repete recoltarea de probe.

"Probele recoltate de la incubatoare au iesit bine", a precizat Zorescu.

"Din buletinul de analize reiese ca doua probe sunt necorespunzatoare, indicandu-se prezenta bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrarilor de dezinfectie, folosindu-se un alt produs biocid, dupa care se vor recolta alte probe. Am intocmit un raport privind aceasta situatie pe care l-am trimis catre Prefectura Suceava", a declarat si Bianca Bighiu, purtator de cuvant in cadrul Directiei de Sanatate Publica Suceava, citata de Obiectiv de Suceava.

Numarul total de probe recoltate de DSP de la noua maternitate din Falticeni a fost de aproximativ 100, conform managerul Spitalului Municipal Falticeni. Dr. Morariu a declarat ca o noua dezinfectie au fost planificate pentru marti, urmand ca miercuri sa fie recoltate noi probe.