Un nou miting de protest impotriva legii salarizarii este in desfasurare la aceasta ora in Piata Constitutiei din Bucuresti, anunta Digi 24. Cateva sute de sindicalisti din administratie participa la protest.

Aproximativ 1.000 de angajati din administratia publica locala au protestat si marti fata de proiectul legii salarizarii, in fata Parlamentului, in zona Parcului Izvor. Manifestantii au scandat "Hotii" si "Demisia".

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum "Noi nu suntem ca voi", "Grila de salarizare reala si unitara", "Legea salarizarii, una pentru toti" si steaguri cu numele sindicatelor din care fac parte. Ei fluiera, sufla in vuvuzele si scandeaza "Hotii" si "Demisia". Manifestantii cer Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, camera decizionala, sa adopte si sa sustina amendamentele propuse de organizatiile sindicale, care au inaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare.

Liderii sindicali spun ca stabilirea nivelului salariilor de baza exclusiv de catre alesii locali, care nu au competenta necesara in acest domeniu, fiind alesi politic si nu dupa competente precum lucratorii din domeniu, va duce la politizarea excesiva a functiei publice, la un nou val de discriminari in administratia publica locala si la mentinerea si adancirea haosului din sistem.

Deputatii din Comisia de munca au adoptat un amendament la proiectul Legii salarizarii, care prevede ca salariile lunare ale functionarilor publici din consiliile judetene, locale si din serviciile publice din subordinea acestora se stabilesc prin hotarari ale consiliilor locale, judetene sau ale CGMB, "in urma consultarii sindicatelor reprezentative sau a reprezentantilor salariatilor".