Un barbat in varsta de 38 de ani cu dubla cetatenie, romana si ungara, este cercetat de catre politistii de frontiera din Bihor pentru trafic de migranti dupa ce a ajutat 11 cetateni din Siria si Irak care au vrut sa treaca granita in Ungaria, potrivit News.ro. Cetatenii straini aveau acte temporare de azil in Romania, insa doreau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen.

Politistii din cadrul Sectorului Diosig au observat un autoturism inmatriculat in Ungaria, care a iesit din localitatea Sacuieni si se indrepta spre frontiera, arata Politia de Frontiera, inr-un comunicat. Politistii au urmarit autoturismul si au reusit sa-l opreasca la circa cinci sute de metri distanta de granita.

La control, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul este condus de un barbat cu dubla cetatenie, romana si maghiara, Ioan T. in varsta de 38 ani, care transporta 11 persoane, cetateni straini care aveau documente temporare de identitate pentru solicitantii de azil.

"Avand suspiciuni cu privire la scopul prezentei in zona de frontiera, persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari. Din primele verificari, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni irakieni si sirieni, cinci adulti cu varste cuprinse intre 23 si 32 de ani, respectiv sase minori cu varste intre un an si zece de ani. Adultii au declarat ca intentionau sa treaca fraudulos frontiera din Romania in Ungaria, pentru a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen", se arata in comunicat.

Suspectii au mai povestit ca au luat legatura cu Ioan T. care trebuia sa-i transporte pana in apropierea punctului de trecere a frontierei Sacuieni, de unde urmau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, pe jos.

In acest caz au fost intocmite actele de cercetare penala pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat de catre cei 11 cetateni straini, respectiv trafic de migranti de catre soferul autoturismului.