Universitatea Babes-Bolyai ii va decerna Printului Charles de Wales titlul de Doctor Honoris Causa in cadrul unei ceremonii solemne care va avea loc luni dupa-amiaza, potrivit Agerpres. "Aflat pentru prima oara in vizita la Cluj, mostenitorul Coroanei Regale Britanice va primi titlul onorific in cadrul unei ceremonii restranse, la care vor avea acces si un numar limitat de jurnalisti", au anuntat reprezentantii UBB.

Printul Charles in RomaniaFoto: Agerpres

Ceremonia va avea loc in Aula Magna din cladirea principala a UBB, de pe strada M. Kogalniceanu nr. 1.

Printul Charles s-a aflat ultima oara in Romania la sfarsitul lunii martie, pentru o vizita de trei zile, pe parcursul carora a fost prezent la nu mai putin de 12 intalniri si evenimente oficiale.

In prima zi a vizitei, Alteta Sa Regala a depus o coroana de maci la Mormantul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I si a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in Grad de Mare Cruce. Joi, 30 martie, Printul de Wales a vizitat Muzeul Satului ''Dimitrie Gusti'', Parcul Natural Delta Vacaresti si Fundatia FARA Romania. In aceeasi zi, Printul Charles a fost primit de premierul Sorin Grindeanu si de Patriarhul Daniel. In cursul serii, Alteta Sa Regala a mers la Palatul Elisabeta si a fost celebrat in cadrul unei receptii la Athenee Palace Hilton.

Pe 31 martie, in ultima zi petrecuta in Romania, Printul Charles a facut o scurta plimbare in Centrul Vechi al Capitalei, a admirat Biserica Stavropoleos si a participat la un spectacol la Teatrul National. La finalul vizitei, inaltul oaspete a mers Hospice Casa Sperantei, care a aniversat 25 de ani de activitate in Romania. Alteta Sa Regala si-a incheiat vizita oficiala in Romania la Scoala din satul Vizuresti (Dambovita).

La data de 31 mai 2014, Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, a primit si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti, festivitatea avand loc atunci in Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept.

Printul Charles manifesta un deosebit interes pentru Romania. Incepand din 1977, a vizitat Romania de mai multe ori si s-a implicat in pastrarea patrimoniului cultural romanesc. In 2006, si-a achizitionat in satul brasovean Viscri o fosta proprietate a unei familii de sasi, o casuta veche construita in 1758. In prezent, are mai multe proprietati in Romania.