Incendiul care a cuprins, vineri seara, un depozit din judetul Ilfov in care erau arhivele mai multor companii, inclusiv banci, nu a fost declarat lichidat, la 40 de ore de la izbucnire inca existand focare mocnite, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, citati de News.ro.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, duminica, ca focul nu mai arde cu flacara, dar sunt focare mocnite, astfel ca incendiul nu a fost declarat lichidat.

El a mai spus ca la fata locului se afla in continuare cinci autospeciale de stingere, o autoscara si un echipaj SMURD.

Incendiul care a izbucnit vineri, in jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Darasti, judetul Ilfov, a afectat aproximativ 1.000 de metri patrati din suprafata totala a imobilului de 1.800 de metri patrati, declarau reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Intrebat despre pagubele produse de incendiu, purtatorul de cuvant al ISU spunea ca este posibil sa fi scapat de flacari doar echipamentele electronice aflate in partea din spate a cladirii.

Initial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscari si o echipa de descarcerare, insa numarul acestora a fost suplimentat, ajungandu-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare si au fost aduse si motopompe pentru alimentare din surse fara presiune.

Stefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania careia ii apartine depozitul distrus de incendiu, a declarat, sambata, ca urmeaza sa fie facuta o analiza, in baza situatiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact exact ce documente au ars. El a mai spus ca depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele si au ramas fara documente vor fi despagubite.