In ultima saptamana au fost depistate 180 de persoane care erau disparute sau pe numele carora existau mandate emise de instantele de judecata, informeaza Politia Romana.

In perioada 19 - 25 mai a.c., politistii din intreaga tara au depistat 108 de persoane semnalate ca fiind disparute, dintre care 71 de minori. Acestia au fost incredintati familiilor sau internati in centre pentru minori si nu au fost victime ale vreunei infractiuni.

De asemenea, au fost depistate 72 de persoane urmarite in temeiul legii. Dintre acestea, 58 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, 8 aveau mandate de arestare preventiva, 4 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar 2 aveau emise sentinte de internare in unitati medicale de specialitate.

Exemple:

Politistii din Bucuresti au depistat, in Capitala, la data de 23 mai a.c., un barbat, de 20 de ani, din localitatea Clejani, judetul Giurgiu, care se sustragea arestarii preventive pentru comiterea infractiunii de omor. Acesta a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Un barbat, de 24 de ani, din municipiul Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, care se sustragea arestarii preventive pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor a fost depistat, la data de 23 mai 2017, de politistii din Teleorman, pe raza localitatii Alexandria, fiind incarcerat in Arestul I.P.J. Teleorman.

La data de 24 mai, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au depistat un barbat, de 30 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se sustragea executarii unei pedepse de 2 ani si 4 luni pentru comiterea infractiunii de constituire in grup organizat si efectuarea de operatiuni cu substante psihotrope. Cel in cauza a fost incarcerat in Penitenciarul Gherla.