Parcarea din Poiana Mica, cu peste 400 de locuri, a fost inaugurata, vineri, cu un an si jumatate intarziere, investitia ridicandu-se la 16 milioane de lei, jumatate din bani fiind dati de Primaria Brasov dupa ce s-a pierdut finantarea europeana, din cauza amanarii lucrarilor, transmite News.ro.

Lucrarile la parcarea din Poiana Mica au inceput in 2014, licitatia in acest sens fiind castigata de asocierea de firme Conforest SA si Tong SRL.

Pentru constructia parcarii s-au accesat fonduri europene, dar o parte din finantarea s-a pierdut, dupa ce in primavara lui 2016 constructorul a abandonat lucrarile, in conditiile in care construise 85% din parcare.

Ulterior, Primaria Brasov a desemnat un nou constructor, compania brasoveana SC Romfit SRL, si a platit din bugetul local 8 milioane de lei pentru finalizarea investitiei.

"Foarte important este si terminalul de transport, care ne va oferi posibilitatea de a prelua turistii care isi vor lasa masinile in aceasta parcare si ii va transporta cu autobuze de capacitate mica pana in statiune", a declarat primarul George Scripcaru.

Parcarea din Poiana Mica se afla langa Restaurantul Caprioara, iar accesul in parcare se face pe la parter, din drumul care leaga orasul de statiunea Poiana Brasov.

Vor fi doua cai de acces din soseaua principala, prevazute cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet.

Tot in zona intrarii exista o tabela electronica unde vor fi afisate atat numarul de locuri libere existente, cat si locul de parcare repartizat celui care intra.