Klaus Iohannis, care participa la Bruxelles la un summit al NATO la care este prezent, pentru prima oara, si presedintele american Donald Trump, a declarat ca Romania isi doreste "o abordare unitara" la nivelul UE in ceea ce priveste Rusia, la putin timp dupa ce Donald Tusk afirmase ca nu este "sigur 100%" ca liderii europeni au o pozitie comuna cu noua administratie de la Casa Alba in privinta Moscovei.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"E clar ca trebuie sa vorbim si despre Rusia. Aici lucrurile sunt foarte clare. Noi ne dorim o abordare unitara cand vine vorba despre Rusia", a spus Iohannis, intr-o scurta declaratie de presa.

Klaus Iohannis a pledat pentru "o alianta puternica, unita" si pentru intarirea relatiei transatlantice, in conditiile in care "relatia SUA - Europa trebuie sa fie foarte puternica".

De asemenea, Romania doreste "un flanc estic bine consolidat" si "consolidat intr-un mod echilibrat", a continuat el, notand si ca este "foarte important ca Marea Neagra sa ramana in centrul atentiei".

In opinia sa, implicarea formala a NATO in razboiul impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic nu "va trage resurse din alte programe".

"Abordarile sunt complementare si e chiar posibil cateodata sa se intareasca aceste componente reciproc", a comentat Klaus Iohannis.