Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat joi ca este pacat sa se distruga arhiva SIPA, pentru ca aceasta face parte din istorie, fie ea mai placuta sau mai putin placuta.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

"E pacat sa o distrugem, ea este un segment din istoria mai placuta sau mai putin placuta", a spus Tudorel Toader.

Acesta a mai explicat ca au avut loc mai multe vizite la arhiva SIPA.

"Sunt mult mai multe vizite, cele pe care le-am enumerat sunt pe baza ordinului. Sigur sunt mult mai multe vizite", a spus Tudorel Toader, potrivit caruia sunt doua rapoarte pe care nu le-a desecretizat, dar vor fi desecretizate.

"Unul are caracter de secret de stat, nu intra in competenta ministrului de a le desecretiza, trebuie initiata o Hotarare de Guvern", a declarat ministrul Justitiei

De asemenea, potrivit acestuia, in arhiva mai sunt documente ce tin de viata primvata, care nu vor fi divulgate.

Tudorel Toader a mai spus ca se va face "un fel de CNSAS", format din oameni care au acces la secrete de stat, pentru a restitui documentele celor de la ANP (Administratia Nationala a Penitenciarelor).

"Vom face un fel de CNSAS, vom pune trei, patru functionari de la ANP, de la Ministerul Justitiei care au acces la secrete de stat si, primul lucru, trebuie sa restituie documentele celor de la ANP, sa-si faca dovada dreptului la pensie. Vor vedea care sunt informatiile, vom urma regimul lor, le vom desecretiza", a conchis ministrul Justitiei, potrivit News.ro