Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa inceteze detasarea tuturor magistratilor in minister, o miscare ce ar putea avea un impact major asupra unor departamente-cheie precum avizarea actelor normative si cooperarea europeana. Ce l-a determinat pe ministru sa faca aceasta cerere fara precedent? Faptul ca CSM a refuzat detasarea la Ministerul Justitiei a doi magistrati ceruti de ministru, scrie Romania Curata.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Astfel, Tudorel Toader si premierul Sorin Grindeanu au cerut CSM sa aprobe detasarea a doi judecatori la MJ, unul in functia de consilier personal al ministrului Justitiei, altul in cea de secretar de stat la MJ. E vorba despre judecatorul militar Constantin Udrea - dorit de ministrul Justitiei Tudorel Toader in functia de secretar de stat in MJ, si de judecatoarea Raluca Galea de la Tribunalul Bucuresti - dorita de ministru in functia de consilier.

CSM a respins solicitarile venite de la ministrul Justitiei Tudorel Toader si premierul Sorin Grindeanu, scrie Romania Curata.

Judecatorul militar Constantin Udrea - caruia premierul Grindeanu i-a cerut la CSM detasarea in functia de secretar de stat in MJ - este vizat de o ancheta disciplinara a Inspectiei Judiciare. El s-a remarcat recent prin acuzatiile ca SRI se implica in Justitie, mai scrie sursa citata.

O consecinta a incetarii detasarilor de magistrati in Ministerul Justitiei ar fi plecarea Vioricai Matei, sefa Directiei de Avizare Acte Normative, precum si plecarea sefei de la Directia Afaceri Europene, Anca Stoica.

Citeste tot articolul publicat de Romana Curata