Compania Tarom si-a prezentat miercuri la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti noul avion Boeing 737, inchiriat in aceasta luna pentru zece ani. La ceremonie participa premierul Sorin Grindeanu, presedintele Camerei Deputatilor - Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor - Razvan Cuc, ministrul de Interne - Carmen Dan, precum si ambasadorul american - Hans Klemm.

Autoritatile la inaugurarea noului Boeing al TaromFoto: Hotnews

Primul dintre cele doua noi avioane Boeing 737-800 NG, denumit "Sarmizegetusa", intra miercuri oficial in flota companiei nationale de transport aerian Tarom. La inceputul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anuntat ca Tarom a semnat contractul de achizitie a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, avand o configuratie de 189 de locuri.

Avionul Boeing 787

Avionul Boeing 787

Foto: Hotnews

Avioanele sunt achizitionate in leasing operational pe o perioada de zece ani, iar livrarea ambelor aeronavelor va fi facuta in cursul lunii mai, potrivit Ministerului Transporturilor. Flota companiei numara in prezent 21 de aeronave, dintre care doar 19 opereaza in acelasi timp, din cauza operatiunilor de mentenanta. Aeronavele Boeing vor inlocui cele doua aparate Airbus A310 care au fost retrase anul trecut, Tarom fiind nevoit sa renunte la anumite rute pe care nu mai avea cu ce sa le opereze.