Olguta Vasilescu spune ca legea salarizarii va scadea veniturile a 3% dintre bugetari. Printre ei se numara IT-istii din Justitie

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 24 mai 2017, 8:07 Actualitate | Esenţial


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Agerpres
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat la Romania TV ca liderii de sindicat protesteaza pentru cei trei la suta dintre angajati carora le scad salariile si acuza ca IT-istii din Ministreul Justitiei sunt platiti la nivelul judecatorilor.

"Tot aud de la diferite sindicate care protesteaza pentru cei 3% carora le scad salariile. Sunt oameni cu salarii nepamantesti, alea nu sunt salarii pentru Romania. Cand vorbim de 20.000 de lei salariu, nu e normal, si de aia le-am scazut. La baza piramidei s-au dublat salariile", a sustinut ministrul. 

In privinta IT-istilor din Justitie, Vasilescu a afirmat ca acesti angajati au salarii care pornesc de la 9.000 de lei avand nivelul salarial al unui judecator. 

"It-istii din primarie au 2000 de lei. Ce s-a intamplat in Ministerul Justitiei este incredibil. In afara de magistrati sunt multe alte categorii care au drepturile magistratilor. It-istii sunt platiti la nivelul unui judecator. Nu inteleg cu ce e mai bun un it-ist de la Justitie fata de la Casa de Pensie. 

De ce unii sa aiba salarii de 4000 si altii de 9.000 de lei. Sa stiti ca eu mi-am taiat salariul, si pe al meu, si pe al presedintelui Romaniei. Am facut-o cu mana noastra. Daca nu se taie anumite salarii, aceste disfunctionalitati nu se rezolva nici in 2022", a declarat Vasilescu.

Angajatii din administratiile publice din Bucuresti si din tara vor declansa actiuni de protest incepand de miercuri, urmand ca, in functie de alegerea fiecarei federatii sindicale, acestia sa intre in greva japoneza, greva spontana sau pichetari ale institutiilor. 

De asemenea, saptamana viitoare, cand proiectul Legii salarizarii va fi dezbatut in plenul Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor, ce are vot final, sindicatele din administratie anunta miting in fata Palatului Parlamentului, scrie news.ro.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

46524 vizualizari

 • +12 (14 voturi)    
  Dar un parlamentar (Miercuri, 24 mai 2017, 8:28)

  Ursuletul de Plus [utilizator]

  cu ce e mai bun decat un spalator de WC-uri?
 • +1 (7 voturi)    
  Bravo Olguta,trebuia facuta un pic de ordine (Miercuri, 24 mai 2017, 8:56)

  xrogo [utilizator]

  in salarii, urmeaza pensiile!
 • +6 (16 voturi)    
  Vai de capul nostru (Miercuri, 24 mai 2017, 9:33)

  Grigore Barsan [utilizator]

  Unul din cei mai cretini miniștri, categoric. Să vedem ce fel de sisteme informatice o să ai cu IT-iști plătiți cu 4000 de lei. Pun pariu că nici măcar n-ar ști să zică de unde vine abrevierea IT.

  Țoapo!
  • +13 (15 voturi)    
   Sisteme IT (Miercuri, 24 mai 2017, 10:21)

   Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui Grigore Barsan

   Or sa aiba aceleasi sisteme IT ca si acum, varza. Dar macar vor face economie de salarii.
  • 0 (4 voturi)    
   Ce vorbesti, Frantz?? (Joi, 25 mai 2017, 16:13)

   ipsilon [utilizator] i-a raspuns lui Grigore Barsan

   esti IT-st in sistemul din Justitie? va cam convine sa aveti salarii mai mari decat ale procurorilor, nu?
   Nu e JENANT sa fie platit un IT-st de asta cu 7000 si ceva de lei, bugetar fiind, intr-un tribunal/judecatorie de provincie? nu mai zic de cei din Minister ...
   Pentru ca voi nu faceti niciun fel de performanta acolo, frecati menta degeaba, sunteti angajati o gramada de "specialisti it", ca asa e schema, stufoasa, ca si in cazul altor IT-sti din sistemul de stat, crede-ma ca stiu exact ce spun.
 • +12 (12 voturi)    
  . (Miercuri, 24 mai 2017, 9:47)

  ABCD12345 [utilizator]

  Dna Ministru minte oriunde are ocazia despre salariile it-istilor din justitie vehiculand sume exagerate si nereale.Toata societatea romanesca vrea ca institutiile statului sa fie informatizate si sa aiba bazele de date interconectate, sa se usureze accesul cetateanului la serviciile publice, iar cei ce realizeaza aceste lucruri sa fie platiti ca cei ce manipuleaza dosarele la arhiva. Legea propusa va conduce la urmatoarele:
  1. funcţia de specialist IT, care este o funcţie de nivel de studii superioare ce presupune un înalt grad de calificare, va avea salariul de bază mai mic sau egal cu cea de grefier-arhivar șef, post de nivel de studii medii;
  2. funcția de specialist IT va avea salariul de bază mult mai mic decât alte funcții de nivel de studii medii ca prim-grefierul, grefierul-șef secţie cu studii medii;
  3. diferența de salariu dintre un specialist IT, post de nivel de studii superioare și un grefier cu studii medii este de aproximativ 200 de lei;
  4. Doamna ministru insistă pe faptul că un specialist IT a avut salariul de bază egal cu cel al judecătorului de judecătorie și consideră inacceptabil ca un specialist IT să fie asimilat cu acesta la nivelul salariului de bază; prin noua lege se creează o nouă categorie de personal asimilat judecătorului de judecătorie care cuprinde prim-grefierul, grefierul-șef secție, aceasta urmând a fi salarizată cu salariul de bază al judecătorului de judecătorie; mai mult, se ajunge ca grefierii cu funcții de conducere să aibă salariul mai mare decât procurorul cu grad de judecătorie, iar un post de nivel de studii medii să aibă un salariu de bază de 75% din salariul judecătorului de judecătorie;
  5. In varianta iesita de la Senat arhivarul va avea acelasi salariu cu cel de la IT, adica este o bataie de joc.
  • +2 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 24 mai 2017, 10:39)

   MarianPConstantin [anonim] i-a raspuns lui ABCD12345

  • +5 (5 voturi)    
   si ce munca asa importanta face IT-istul ala (Miercuri, 24 mai 2017, 10:46)

   Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui ABCD12345

   din minister? leaga cabluri si instaleaza Windows? Eu nu am cunostinta sa se dezvolte niste softuri inovative acolo, puteti da un exemplu ca sa justificati salariile de 20 000, daca ele exista? Sau e o alta metoda de sifonare a banului public pe modelul indemnizatiei pt mame de 40 de mii de euro pe luna?
   • +4 (4 voturi)    
    ... (Miercuri, 24 mai 2017, 14:05)

    ABCD12345 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

    In primul rand salariile nu ajung nici la 16 000 de lei, nici la 20 000 de lei, nici net, nici brut, asta e miciuna gogonata cu care minte dna Olguta. Iar ca exemplu vizibil din exterior pot da exemplu https://www.curteadeapelcluj.ro/Dosare_ecris.aspx si https://www.curteadeapelcluj.ro/dosare_inregistrare.aspx unde justitabilli pot studia dosarele DE ORIUNDE din fata calculatorului sau depune cereri de chemare in judecata de ORIUNDE; sau afisarea listei de dosarelor din sala de judecata in timpul senditei. Dar mai sunt multe alte aplicatii care nu sunt vizibile din exterior.
   • +4 (6 voturi)    
    si ce munca .... (Miercuri, 24 mai 2017, 23:14)

    donmichele [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

    IT-sti din justitie sunt aproximativ 500 de persoane care deservesc peste 17000 de judecatori, procurori, grefieri..etc. Au un parc de peste 45000 echipamente (servere, statii de lucru, routere, imprimante) comunicatii. Softul din justitie este dezvoltat si intretinut de IT-sti dupa cerinte si necesitati si este la nivel de tara (nu de minister) cu date ce se replica intr-un server central. Dar pentru unul care are impresia ca IT-ul inseamna sa intinzi cabluri si sa instalezi windows e mai complicat de explicat
 • +9 (9 voturi)    
  legile bunului simt spun (Miercuri, 24 mai 2017, 9:56)

  marameda [utilizator]

  Indiferent de domeniu (IT sau altceva) este normal sa platesti angajatii din sistemul bugetar la nivelul salariilor din mediul privat. Altfel in sistemul bugetar vor ramana doar cei mai nepregatiti.
  • +4 (4 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 24 mai 2017, 10:40)

   MarianPConstantin [anonim] i-a raspuns lui marameda

   • +1 (1 vot)    
    foarte corect (Miercuri, 24 mai 2017, 22:00)

    marameda [utilizator] i-a raspuns lui MarianPConstantin

    Foarte corect, asta se va intampla atunci cand conflictul de interese (angajare rude...) va fi aspru pedepsit (si nu gratiat), iar comisiile de concurs vor fi dinafara sistemului bugetar.
 • +11 (11 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 24 mai 2017, 10:07)

  MarianPConstantin [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   Oras, Municipiul, Municipiul resedinta (Miercuri, 24 mai 2017, 10:56)

   ciprian1313 [utilizator] i-a raspuns lui MarianPConstantin

   Imi imaginez si eu cum ar fi sa existe o mare firmă de IT într-un oras mic sau sat.
   Pentru un IT-ist care sa nu faca naveta, are familia cu el, chiar si cu un salariu de 2000 RON, primaria e o oportunitate.
   Chiar se poate face programare si in primarie.
   • +3 (3 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 24 mai 2017, 13:01)

    MarianPConstantin [anonim] i-a raspuns lui ciprian1313

    • -4 (6 voturi)    
     DUDE (Miercuri, 24 mai 2017, 13:35)

     CucuRigu1 [anonim] i-a raspuns lui MarianPConstantin

     Bai mucea, unii IT-istii angajati de primarie fac programare, si caiete de sarcini, urmaresc contractele in derulare se ocupa de receptii cantitative si calitative, etc...
     • +2 (2 voturi)    
      Da, fac programare pentru orele (Miercuri, 24 mai 2017, 14:07)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui CucuRigu1

      de lucru cu publicul, daca sunt asa buni la alt fel de programare merg in privat!
      • +1 (1 vot)    
       salar (Miercuri, 24 mai 2017, 16:32)

       AndreiPreda [anonim] i-a raspuns lui xrogo

       e da
     • +5 (5 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 24 mai 2017, 16:07)

      MarianPConstantin [anonim] i-a raspuns lui CucuRigu1

      • +1 (1 vot)    
       foarte mulți mameluci. (Miercuri, 24 mai 2017, 21:38)

       anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui MarianPConstantin

       Adică foarte mulți "it-iști".
       Toți cu sporuri de calculator, de stres, de monitor, de ce-o mai fi, poate spor de imprimantă, cine știe.
 • +2 (2 voturi)    
  Olguta noua Udrea din politica (Miercuri, 24 mai 2017, 23:03)

  donmichele [utilizator]

  Olguta este noua Udrea a politichiei romanesti. Una este blonda alta este rosie. Rosie este si in comportament. O lege a salarizarii mai comunista nu puteau face. Nici Ceausescu nu avea o astfel de lege care uniformizeaza totul. Pe vremea lui Ceasca una era sa fii inginer intr-o uzina mare si alta era sa fii inginer la CAP Bolintin Era o diferenta mare. Acuma comunistii de PSD-isti au venit ideea ca daca esti contabil ai acelasi salariu oriunde ai lucra. O tampenie PSD-ista. Una este sa fii contabil la Electrica si alta este sa fii contabil la Primaria din Vascauti. Este munca egala ? Pai atunci nimeni care este bun nu va cauta un salariu mai mare si va cauta postul unde este cit mai putin de lucru ca salariul este acelasi. Olguta pe linga ca este aroganta (vorba romanului "prostul nu-i prost destul daca nu este si fudul" ) "minte mai ceva ca o gazeta" Cifrele ce le vehiculeaza privind salariile IT-stilor din justitie sunt departe. Nici macar judecatorii de la ICCJ nu au asemenea salarii. Olguta s-a gindit sa se razbune pe justitie pentru dosarele penale pe care le are (problema nu s-a terminat). De judecatori si procurori nu a indraznit sa se atinga si i-a gasit pe IT-sti tapi ispasitori. Nu vedeti ca exact cei care au probleme penale au ce au cu justitia. Adica Dragnea si Olguta. Si atunci a incadrat IT-sti la nivelul unui ambulantier, namolar, grefier cu studii medii...etc. Doar au aceeasi nivel de pregatire si obiect de activitate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by