Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marti, la Parlament, referitor la avertismentul venit de la Comisia Europeana cu privire la obiectivul bugetar pe termen mediu al Romaniei, ca anul trecut "nu s-a auzit despre aceste temeri legate de depasiri", potrivit news.ro. Atat prim-ministrul cat si liderul PSD, Liviu Dragnea, au precizat ca este posibil ca Romania sa transmita un raspuns Comisiei Europene privind acest avertisment.

Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

"Anul trecut, liniste. Nu am auzit nici eu, nici romanii n-au auzit de aceste temeri legate de depasiri si uite ca s-au depasit. S-a depasit acest deficit fara a se intampla investitii majore, a incepe proiecte majore in Romania si acesta este un lucru extrem de grav", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Comisia Europeana a transmis luni dupa-amiaza un avertisment cu privire la existenta unei abateri semnificative in 2016 fata de traiectoria de ajustare pentru obiectivul bugetar pe termen mediu al Romaniei, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul CE.

De asemenea, reprezentantii institutiei europene au anuntat ca vor cere Consiliului sa adopte o recomandare pentru ca Romania sa ia masuri adecvate in vederea corectarii abaterii semnificative anuntate de catre CE.