Federatia sindicala Ambulanta anunta, pentru perioada urmatoare, proteste impotriva legii salarizarii bugetarilor. Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca "proiectului legii salarizarii personalului platit din fonduri publice care se gaseste in Parlamentul Romaniei, in procedura de legiferare, duce la scaderea veniturilor salariale ale personalului din serviciile de ambulanta", se arata intr-un comunicat.

"In situatia in care nu se vor lua in considerare propunerile Federatiei Nationale Sindicale Ambulanta din Romania, propuneri care au fost depuse la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Sanatatii si Parlamerntul Romaniei, se va anunta calendarul protestelor. Conducerea Federatiei Nationale Sindicale AMBULANTA din Romania asteapta sa fie invitati la discutii cu doamna ministru Olguta Vasilescu si domnul ministru Florian Bodog", se mai precizeaza in comunicat.

Proiectul legii salarizarii va fi dezbatut miercuri in in plenul Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor. In aceeasi zi, sindicatele din administratia publica au anuntat organizarea unei greve si a unui miting in Capitala.