Un numar de 28 de vehicule care figurau ca fiind sustrase din state europene au fost depistate de politistii romani, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane, in urma unei operatiuni desfasurate de statele membre SELEC (Southeast European Law Enforcement Center), potrivit unui comunicat al Inspectoratului General.

Masina furata din strainatateFoto: Politia Romana

In perioada 16 - 17 mai a.c., Politia Romana a participat, alaturi de politiile celorlalte state membre ale SELEC (Southeast European Law Enforcement Center) la o actiune internationala pentru combaterea furturilor de autovehicule si a traficului international cu autovehicule furate.

In cadrul actiunii au fost angrenati politisti de investigatii criminale, de la rutiera, ordine publica, precum si politisti de frontiera.

Astfel, politistii au organizat actiuni in trafic, in locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand, precum si in alte locuri de interes operativ din punct de vedere al traficului international cu autovehicule furate si al traficului cu piese auto second-hand provenite de la autovehicule furate.

In urma actiunii, au fost identificate 28 de vehicule urmarite in bazele de date nationale si internationale (23 de autoturisme, 2 semiremorci, 2 motociclete si un cap tractor).

Dintre acestea, 8 vehicule erau reclamate ca furate din Italia, 7 din Romania, 4 din Germania, 3 din Spania, 3 din Franta, 2 din Marea Britanie si una din Belgia.

Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate in vederea expertizarii, la aceasta data derulandu-se activitati de colaborare prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala al Politiei Romane, pentru stabilirea situatiei juridice si repatrierea acestora, astfel incat sa fie predate partilor vatamate.