Seful Biroului de Investigatii Criminale Barlad, comisar-sef Catalin Bejinaru, este verificat de superiori, dupa ce in mass-media au aparut informatii ca acesta ar fi imprumutat 25.000 de euro de la un barbat anchetat de FBI.

Acesta din urma este acuzat ca a condus o grupare ce clona carduri, prejudiciul fiind de peste 40 milioane de dolari americani, a confirmat, vineri, pentru Agerpres., purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, Iulian Petre.

'Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui a dispus efectuarea de verificari interne cu privire la aspectele sesizate in mass-media. In functie de rezultatul acestora, vor fi luate masuri in consecinta', a mentionat reprezentantul IPJ Vaslui.

Seful Biroului de Investigatii Criminale Barlad, comisar-sef Catalin Bejinaru, a imprumutat de la o persoana fizica suma de 25.000 de euro, conform propriei sale declaratii de avere.

In declaratia de avere pe 2015, depusa de Bejinaru anul trecut si publicata pe site-ul oficial al Politiei Romane, se precizeaza ca acesta a facut trei imprumuturi, doua de la institutii bancare si unul de la o persoana fizica.

Numele persoanei din Barlad de la care politistul ar fi imprumutat suma de 25.000 de euro figureaza intr-un dosar anchetat de FBI, barbatul respectiv fiind printre cei la ale caror domicilii ar fi descins, in 2015, reprezentantii Biroului Federal de Investigatii american.