"Familia este un lucru natural si trebuie legalizata, pentru ca altfel vor fi legalizate lucruri nenaturale", a declarat, miercuri, patriarhul Ierusalimului si al Intregii Palestine, Theophilos al III-lea, intrebat fiind despre proiectul de lege din Romania de revizuire a Constitutiei pentru a defini familia ca uniunea dintre un barbat si o femeie, potrivit Agerpres.

Intrebat daca este neaparat nevoie ca o astfel de prevedere sa fie introdusa in Constitutie, Theophilos al III-lea a raspuns, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii romani de la Patriarhia ortodoxa a Ierusalimului, ca demersul este unul necesar si legitim.

"De ce vor sa legalizeze lucrurile nenaturale? Spuneti-mi. De ce vor sa legalizeze lipsirea de identitate si sa o faca legala? De ce? Exista o contradictie. Vorbesc despre drepturile omului, nu-i asa? Unde sunt drepturile omului la copii care sunt lipsiti de maternitate? Nu exista o contradictie aici? Se contrazic singuri. Cum poti spune ca sprijini faptul ca un barbat sa devina mama si tata al unui copil? De ce sa accepti aceasta legalizare? Este normal, este logic? Despre ce vorbiti?", a declarat Teophilos al III-lea.