Senatorul PSD Serban Nicolae a declarat, miercuri, la Antena 3, ca ministrul Justitiei “are toata libertatea si autoritatea sa gestioneze toata problema” desecretizarii arhivei SIPA. Asta, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va desecretiza arhiva.

Serban NicolaeFoto: Captura Antena 3

Fostul presedinte al Comisiei juridice din Senat, Serban Nicolae, intrebat de jurnalistii Antena 3 cine va hotari care sunt procedurile de desecretizare a arhivei SIPA, a declarat ca “ministrul Justitiei are toata libertatea si autoritatea sa gestioneze toata acesta aceasta problema. Eventual, impreuna cu CSM”.

Totodata, intrebat ce inseamna propriu-zis aceasta desecretizare, senatorul a spus ca “e posibil sa fie date publicitatii toate acele informatii” ceea ce i s-ar parea de domeniul absurdului sau “ca se va permite accesul unor persoane care nu au neaparat calificarile specifice unor informatii clasificate, pentru a proceda la inventariere”.

Potrivit acestuia, este foarte “superficiala” informatia de desecretizare.

Ministrul Justitiei a declarat, miercuri dimineata, pentru Antena 3, ca va desecretiza arhiva SIPA "cu respectarea termenelor si procedurilor legale".

"CSM a trimis, sa nu ii spunem solicitare, pentru ca CSM nu imi solicita mie, au cerut relatii (...). Au ajuns la Ministerul Justitiei aseara, dupa orele 9.00, le-am primit acum. Sigur, merg la sedinta, la CSM. Voi citi si eu scrisoarea, voi vedea si le voi comunica raspunsul" a declarat ministrul Justitiei, acesta adaugand:"Voi desecretiza arhiva SIPA in cel mai scurt timp cu respectarea termenelor si procedurilor legale".