Luni incepe Bucharest PRIDE 2017, festivalul drepturilor si culturii persoanelor din comunitatea LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, intersex), anunta un comunicat de presa al organizatorilor. Festivalul se incheie sambata, 20 mai, cu traditionalul Mars al diversitatii, care va avea loc incepand cu ora 16.00, pe traseul de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei. Editia din acest an a festivalului are loc in contextul initiativei care vizeaza redefinirea familiei in Constitutia Romaniei.

Marsul Diversitatii 2016Foto: Agerpres

Astfel, in perioada 14 mai - 20 mai vor avea loc proiectii de film, dezbateri si alte evenimente culturale. Mai multe informatii gasiti pe www.bucharestpride.ro .

"Aceasta editie a Bucharest Pride are loc intr-un an in care ne confruntam deja cu efectele initiativei cetatenesti care vizeaza redefinirea familiei in Constitutia Romaniei si excluderea sociala a familiilor diverse care traiesc in Romania zilei de azi. Aceasta initiativa cetateneasca normalizeaza si incurajeaza atitudinile homofobe din societate, dubland si legitimand discriminarea pe criteriul orientarii sexuale instituita deja in Codul Civil, care neaga orice forma de protectie pentru familiile de acelasi sex. Marsul Diversitatii devine in aceste conditii Marsul Solidaritatii cu persoanele apartinand comunitatii LGBTI, cu toti cei care cred in egalitate in fata legii pentru toti cetatenii Romaniei", se arata in comunicatul organizatorilor, Asociatia ACCEPT.