Peste 450 de angajati ai administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Arad participa la protestul spontan declansat la nivel national de catre angajatii din sistem, astfel ca au fost inchise ghiseele din tot judetul, sute de persoane care au avut treaba la acestea fiind anuntate ca trebuie sa se intoarca in alta zi, informeaza News.ro.

Liderul sindical din cadrul AJFP Arad, Ioan Trifa, a declarat pentru News.ro ca, cel mai probabil, luni nu se va mai lucra cu publicul.

El a spus ca protestul s-ar putea intinde pe o perioada nedeterminata, ceea ce ar duce la blocarea activitatii de colectare si a activitatilor de relatii cu publicul.

"Nemultumirile sunt legate de legeea salarizarii. Cerem revizuirea grilelor de salarizare, astfel incat sa fie reflectata complexitatea si importanta activitatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate", a spus Trifa.

Conform sursei citate, o prelungire a acestui conflict ar pune in pericol insasi punerea in practica a prevederilor actualului proiect al legii salarizarii.

Cateva mii de salariati din directiile de finante publice au declansat un protest spontan, luni dimineata, nemultumiti de proiectul legii salarizarii unitare. Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune ca protestul se extinde rapid in toata tara, in conditiile in care noua lege a salarizarii va duce la diminuarea salariilor angajatilor, iar acest lucru nu poate fi tolerat.