Grupul Dacia-Renault a fost afectat de atacul ransomware WannaCry ce a afectat incepand de vineri, circa 100 de tari si mai multe zeci de mii de computere, informeazaDigi24.Uzina de la Mioveni a intrerupt lucrul in jurul orei 2:00. Toate sistemele sunt blocate , iar fluxul e oprit pana la o data care nu a fost precizata, potrivit sursei citate.

Uzina Dacia MioveniFoto: Dacia

UPDATE 12.37Compania a confirmat disfunctionalitati ale sistemelor informatice si a spus ca mai multi angajati au fost trimisi acasa.

"O parte a activitatii de productie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectata de disfunctionalitati ale sistemelor informatice si mai multi angajati au fost trimisi inapoi la domiciliu, in cursul diminetii de sambata, 13 mai. Masura a fost luata pentru a preveni extinderea disfunctionalitatilor care, la o prima vedere, sunt o consecinta a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global. Pe platforma de la Mioveni a fost convocata o celula de criza care urmareste evolutia situatiei", se arata in comunicatul companiei, citat de News.ro.

SRI a comunicat pentru News.ro că se ocupă doar de securitatea cibernetică a instituţiilor publice, nu şi de entităţi private.

Intregul grup Renault ar fi printre marile companii mondiale lovite de valul de atacuri cibernetice.

"Am fost afectati", a declarat AFP o puratoare de cuvant a producatorului de automobile, care a adaugat ca situatia este analizata pentru a se gasi solutii.

"Lucram inca de azi-noapte. Facem ceea ce este necesar pentru a contracara atacul", a adaugat ea.