O fosta toreadoare, un matematician talentat, un cunoscut judecator anticoruptie si o femeie pilot de vanatoare sunt printre candidatii propusi de partidul lui Macron la alegerile generale din franta de luna viitoare, scrieGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noul presedinte al Frantei a promis ca va reinnoi viata politica a tarii prin aducerea in Adunarea Nationala de parlamentari noi.

Partidul lui Emmanuel Macron a anuntat joi numele a 428 de candidati. Peste jumatate dintre candidati provin din societatea civila, iar 7% sunt pensionari si studenti.

Printre candidati se numara Marie Sara, o fosta toreadoare, care se va lupta pentru un loc de parlamentar in Gard (sudul Frantei) cu Gilbert Collard, un greu al Frontului National al lui Le Pen. Sara a fost casatorita cu cunoscutul fost jucator de de tenis Henri Leconte.

Cedric Villani, 43 de ani, care in 2010 a castigat Medalia Fields, echivalentul premiului Nobel pentru Matematica, va candida intr-un district din suburbiile Parisului.

Pe liste sunt si Eric Halphen, un apreciat judecator anti-coruptie, si Marion Buchet, un pilot al fortelor aeriene franceze ce a luptat in Siria.