Trei sute de politisti locali din Buzau vor fi disponibilizati, dupa ce consilierii locali au aprobat, joi, in sedinta extraordinara noua organigrama a Politiei Locale, potrivit news.ro. Si anul trecut, aproximativ 300 de politisti locali buzoieni care se ocupau de paza unitatilor de invatamant au fost dati afara in aceleasi conditii, ei depunand insa o plangere in instanta impotriva deciziei, care a fost admisa de Tribunalul Buzau.

Consiliul Local Buzau a aprobat, joi, in sedinta extraordinara noua organigrama a Politiei Locale, 300 de politisti locali din compartimentul paza urmand sa isi piarda locurile de munca.

La sedinta ordinara de la sfarsitul lunii aprilie, proiectul de hotarare care stabilea organigrama Politiei Locale Buzau nu a putut fi aprobat, intrucat numarul de voturi "pentru" a fost egal cu cel al voturilor "impotriva" si al abtinerilor, astfel ca procedura votului a fost reluata la sedinta de joi.

"Politistii locali vor primi de luni preavize, dupa care se va trece la desfacerea contractelor de munca. Daca vor contesta, vom vedea ce vom face. Mergem inainte. Exista hotararea de consiliu, dar sper de data aceasta sa nu mai fie obligatia din partea justitiei sa ii mentinem in functie. Avem organigrama separata pentru Politia Locala, avem avize de legalitate de la Prefectura, de la Agentia Nationala a Functionarului Public sper sa nu mai fie probleme", a declarat primarul Constantin Toma, la finalul sedintei extraordinare a Consiliului Local.

Aceasta este pentru a doua oara cand 300 de politistii locali care se ocupa de paza unitatilor de invatamant din Buzau ar urma sa fie disponibilizati.

In toamna anului trecut, Consiliul Local Buzau a aprobat o organigrama a Primariei prin care 323 de politisti locali, angajati peste limita maxima admisa conform unui raport al Curtii de Conturi, isi pierdeau locul de munca. Politistii au atacat in instanta hotararea de Consiliu Local, iar Tribunalul Buzau le-a dat castig de cauza, suspendand organigrama Primariei. Totodata, instanta a decis reincadrarea celor 323 de politisti locali, chiar daca in locul lor au fost angajate prin contract firme private de paza pentru unitatile de invatamant

Intre timp, municipalitatea a decis transformarea Politiei Locale Buzau din compartiment al Primariei in institutie de sine statatoare, cu personalitate juridica, fiind solicitata o noua organigrama de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici atat pentru Politia Locala cat si pentru Primaria Buzau.