Trupul neinsufletit al Andreei Cristea, romanca ucisa in atentatul terorist produs pe 22 martie pe podul Westminster din Londra, va fi repatriat in cursul zilei de joi, anunta Ambasada Romaniei la Londra, intr-un comunicat. Andreea Cristea avea 29 de ani si a murit pe 7 aprilie. Tanara arhitecta din Constanta fusese internata cu rani grave imediat dupa atentat. Ea se afla in vacanta la Londra impreuna cu iubitul ei, si el ranit in atac, dar mai putin grav.

"La data de 9 mai a.c., autoritatile britanice au comunicat Ambasadei Romaniei la Londra finalizarea procedurilor privind investigatiile medicale si posibilitatea repatrierii trupului neinsufletit al cetateanului roman Andreea Cristea, victima a tragicului atentat terorist produs in data de 22 martie a.c. la Londra, pentru a fi inmormantata in Romania. Misiunea diplomatica a intreprins toate demersurile necesare repatrierii, care va avea loc in data de 11 mai a.c. Toate costurile privind pregatirea trupului neinsufletit si transportul pana la Constanta vor fi suportate de catre Ambasada Romaniei la Londra, din fondurile special alocate in bugetul MAE pentru gestionarea situatiilor de criza consulara", se arata in comunicat.

Inmormantarea va avea loc sambata, 13 mai, la Cimitirul Anadalchioi din Constanta, in prezenta familiei si a celor apropiati.

Ambasada Romaniei la Londra mai precizeaza ca va urmari evolutia anchetei si a procesului privind atentatul terorist si va tine legatura cu familia.

Andreea Cristea, romanca ranita in atacul care a avut loc pe podul Westminster din Londra pe data de 22 martie, a murit, a anuntat vineri politia britanica, citata de BBC. Tanara arhitecta din Constanta avea 29 de ani si fusese internata in stare grava imediat dupa atac, ea fiind supusa ulterior unei interventii chirurgicale pentru eliminarea unui cheag de sange pe creier. Ea se afla in vacanta la Londra impreuna cu iubitul ei, si el ranit in atac, dar mai putin grav.