Principesa Margareta si principele Radu, impreuna cu principesa Maria, au depus miercuri o coroana de flori la statuia regelui Carol I din Piata Palatului Regal, de Ziua Regalitatii, transmite Agerpres.

Cu aceasta ocazie, a avut loc si o ceremonie militara, iar manifestarea din Piata Palatului Regal a debutat cu un recitalul al Orchestrei Reprezentative a Armatei.

Militari ai Brigazii 30 Garda ''Mihai Viteazul'' au prezentat onorul. In incheiere, acestia au oferit publicului o demonstratie de indemanare cu arma. La eveniment au fost participat si reprezentanti ai Jandarmeriei Calare.

Un grup de monarhisti, unii dintre acestia reprezentanti ai Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei, au purtat steaguri cu insemnele regale, bannere si pancarte cu portretele regelui Mihai si principesei Margareta.

Un buchet de flori din partea Primariei Generale a Capitalei si o coroana din partea Clubului Liberal au fost depuse la statuia Regelui Carol I, dupa plecarea reprezentantilor Casei Regale. Flori au fost depuse si de catre simpli cetateni.

Tot miercuri, la ora 17,00, gradina Palatului Elisabeta va gazdui evenimentul Garden Party, care va reuni invitati din toate judetele tarii si din Republica Moldova, personalitati ale autoritatii centrale si locale, ale mediilor academic, cultural, stiintific si politic, ale societatii civile si mediului de afaceri, reprezentanti ai Corpului Diplomatic si ai clerului.

La eveniment vor lua parte principesa Margareta, principele Radu si principesa Maria. Familia Regala va iesi la balconul Palatului pentru a saluta invitatii, la ora 17,00.