Prim-ministrul Sorin Grindeanu si o delegatie de ministri au ajuns luni seara la Viena, unde, pe parcursul zilei de marti, seful Executivului are programate mai multe intrevederi, inclusiv cu Christian Kern, cancelarul Austriei, scrie Agerpres.

Din delegatia oficiala care il insoteste pe premierul Grindeanu in vizita sa in Austria fac parte ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Premierul Grindeanu a calatorit la Viena cu o cursa aeriana de linie, la clasa "economic", alaturi de delegatia sa.

Marti, prim-ministrul Sorin Grindeanu va avea o intrevedere cu Christian Kern, cancelarul Austriei, la Cancelaria Federala. Ulterior, cei doi oficiali vor avea o intalnire tete-a-tete, care va fi urmata de un pranz de lucru si de o conferinta comuna de presa.

Totodata, marti dupa-amiaza, seful Executivului va participa la o Masa rotunda de afaceri romano-austriaca, gazduita de Camera Economica a Austriei - WKO, si va avea discutii bilaterale cu reprezentanti ai companiilor austriece. De asemenea, premierul roman se va intalni cu reprezentantii celor mai mari investitori austrieci in Romania, dupa cum au declarat pentru Agerpres surse oficiale.

Vizita premierului Grindeanu la Viena se va incheia cu o intalnire cu guvernatorul landului Austria Inferioara, Johanna Mikl-Leitner, care va avea loc marti seara, la Palais Niederosterreich.