Controlorii unui tren care mergea dinspre Republica Moldova spre Bucuresti au fost prinsi de politistii ilfoveni cu peste 7.500 de pachete de tigari pe care le transportau ilegal, intr-o cuseta.

Politistii au facut control in Trenul Prieteniei in urma unor informatii ca din Republica Moldova sunt aduse la Bucuresti, de catre controlori, tigari de contrabanda, a declarat luni, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Ilfov, Roxana Vasile.

In urma controlului facut de politisti, intr-o cuseta a controlorilor au fost gasite cel putin 100.000 de tigari.

Politistii au mai facut controale in Trenul Prieteniei, insa pana luni nu au putut sa ii prinda pe controlorii contrabandisti pentru ca acestia aruncau tigarile din tren inainte de a ajunge in Bucuresti.

Tigarile erau preluate din acel loc de alte persoane, care le transportau si le depozitau intr-un imobil, de unde ulterior erau luate de catre cei care le vindeau ilegal.

Luni, politistii s-au urcat in tren de la Focsani, iar controlorii nu au mai avut timp sa arunce pachetele de tigari transportate ilegal, a precizat Roxana Vasile.

Trenul si-a continuat calatoria pana in Bucuresti, unde controlorii suspectati de contrabanda cu tigari au fost opriti pentru a fi audiati de anchetatori.

Actiunea in acest caz a fost facuta de politistii de la IPJ Ilfov si de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.