Ministrul Sanatii, Florian Bodog, a declarat, in cadrul unei emisiuni laDigi24, ca exista sapte spitale fara computer tomograf, iar 12 nu au RMN. Totodata, exista 17 angiografe in tara care, in marea lor majoritate, nu sunt folosite din cauza lipsei de consumabile. De asemenea, el a vorbit si despre un eventual concurs la nivel national pentru managerii de spital.

Florian BodogFoto: senat.ro

"Am solicitat o informare daca exista echipamente achizitionate, dar care nu sunt folosite. Sunt 17 echipamente de angiografie care stau in mare parte nefolosite, pentru ca ele au fost cumparate pe proiecte de cercetare si nu s-au achizitionat consumabile", a spus Bodog.

In acelasi interviu, a spus ca in Romania sunt si manageri prost pregatiti, dar asta si pentru ca multi manageri au avut interimate si nu au avut timp sa faca planuri de management.

"In Romania, sunt si manageri slab pregatiti", a mai spus ministrul.

In context, a mentionat ca toate posturile de manager care tin de Ministerul Sanatatii vor fi scoase la concurs, in schimb nu poate organiza concurs pentru ocuparea posturilor in toate spitalele din Romania.

"E greu ca, la nivel de Minister, sa gestionez un concurs pentru toate spitalele din Romania. (...) Dupa mine, spitalele judetene trebuie sa fie legate de Ministerul Sanatatii. Vom vedea in noua lege a Sanatatii cum vom face acets lucru", a declarat Bodog.