Colegiul Psihologilor din Romania anunta ca se va adresa instantelor de judecata pentru a stabili modalitatea prin care se pot alege forurile de conducere, care sa permita functionarea normala a institutiei.

Colegiul Psihologilor din Romania precizeaza, intr-un comunicat, ca, in 18 aprilie nu au fost indeplinite conditiile de cvorum pentru constituirea sedintei Conventiei nationale a Colegiului, iar presedintele organismului de la acea data, Mihai Anitei, a convocat o noua sedinta pentru 6 mai, la ora 10.00, in Aula Magna a Universitatii "Titu Maiorescu" din Bucuresti. Mandatul lui Mihai Anitei a incetat la data de 19 aprilie 2017, institutia avand in tot acest timp o conducere administrativa, relateaza News.ro.

Colegiul Psihologilor spune ca, in timpul procesului electoral, mai multe persoane au blocat partial alegerile in anumite filiale teritoriale. Din cauza acestei situatii, organizarea profesiei de psiholog va fi perturbata pana la momentul pronuntarii deciziei instantei judecatoresti, institutia fiind in acest moment sub conducerea tehnico-administrativa .

"In aceste conditii, in lipsa unor proceduri de continuare a procesului electoral, Colegiul Psihologilor din Romania se va adresa instantelor de judecata pentru a stabili modalitatea prin care se pot alege forurile de conducere care sa permita functionarea normala a institutiei (atestare profesionala, avizarea formelor de exercitare a profesiei, solutionarea conflictelor de deontologie profesionala si alte aspecte ce tin de organizarea exercitarii profesiei)", se arata in comunicat.

Colegiul Psihologilor din Romania functioneaza incepand cu 1 noiembrie 2005 in baza Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei. Colegiul Psihologilor din Romania este membru al Federatiei Europene a Asociatiilor Psihologilor si singurul operator si partener al Comisiei Europene.