Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, vineri seara, un cod portocaliu de inundatii pentru bazine hidrografice din judetele Gorj, Valcea si Arges, valabil de vineri seara, de la ora 21.30, pana sambata dimineata, la ora 9.00, in aceasta perioada fiind posibil sa se inregistreze depasiri ale cotelor de inundatii pe raurile mici, scrie news.ro.

Potrivit unei avertizari hidrologice emise de INHGA, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si a propagarii, in intervalul 05.05.2017 ora 21:30 - 06.05.2017 ora 09:00 se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri, existand posibilitatea unor depasiri ale cotelor de inundatie.

Aceste fenomene vor avea loc, potrivit avertizarii hidrologice, pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii Jiului aferenti sectorului S.H. Sadu - S.H. Rovinari, Gilort - bazin superior amonte S.H. Targu Carbunesti, Amaradia - bazin superior (judetul Gorj), Lotru, Oltet - bazin superior, afluentii Oltului aferenti sectorului aval confluenta Lotru - amonte Ac. Dragasani (judetele Gorj, Valcea si Arges).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice superioare ale raurilor Gilort si Oltet,, mai mentioneaza INHGA.