Compania de stat Tarom a anuntat joi ca a anulat cursa ROT 416 Madrid-Bucuresti dupa ce un Boeing 737 a aspirat o pasare in motor chiar inainte de aterizarea pe aeroportul Barajas. Avionul a ateriat in conditii de siguranta, iar procedurile de debarcare au decurs normal, potrivit companiei.

Reprezentantii companiei au transmis, pentru News.ro, ca inca se cauta solutii referitoare la rerutarea pasagerilor pentru zborul de intoarcere.

"In prezent, pasagerilor li se asigura asistenta la sol conform Regulamentului EC 261/2004, acestia urmand sa fie rerutati", se arata in comunicat.

In avion se aflau luptatorul Catalin Morosanu si jucatoarea de tenis Sorana Cirstea,jucatoarea de tenis urmand sa participe la turneul WTA din capitala Spaniei.

"A fost un zbor cu peripetii, am zis ca nu mai ajung intreg. O pasare a lovit un motor, chiar pe partea unde eram noi. M-am speriat un pic. Nici nu ma mai gandeam la meciul cu polonezul, doar sa aterizam cu bine. Acum, ce frica sa imi mai fie de Lukasz Krupadziorow? Daca am scapat de asta, la meci nu mai am emotii. Il bat rau", a declarat Catalin Morosanu.

Dupa impact, in interiorul aeronavei s-a raspandit un miros de ars, dar aterizarea a decurs fara probleme, a adaugat sportivul.