Boiko Borisov a revenit joi la putere, dupa ce executivul sau a primit votul de incredere in Parlamentul Bulgariei. Revenirea fostului premier in fruntea executivului vine dupa luni de instabilitate politica, ca urma a victoriei presedintelui socialist Rumen Radev si a demisiei Guvernului Borisov, transmite Reuters, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru Borisov, primirea votului de incredere a parlamentarilor bulgari a reprezentat o simpla formalitate, dupa ce formatiunea conservatoare GERB a reusit sa castige alegerile anticipate din martie si a pus bazele unei coalitii nationaliste de guvernare cu Patriotii Uniti (UP).

Populistii de la "Vointa" au votat pentru a sustine noul executiv, in vreme ce socialistii si etnicii turci de la MRF au votat impotriva revenirii la putere a Guvernului Borisov.

Boiko Borisov, care a devenit premier pentru a treia oara, a promis sa construiasca mai multe autostrazi si sa lupte impotriva contrabandei pentru a dezvolta economia Bulgaria.

De asemenea, acesta a sustinut ca masurile sale economice vor duce la cresterea cu 50% a salariului mediu pe economie in urmatorii patru ani. In schimb, executivul va pastra neschimbata valoarea de 10% a impozitului pe venit si profit din Bulgaria.

"Vom initia politici si vom aplica masuri pentru a creste veniturile tuturor oamenilor", a declarat Borisov. Noul premier a promis inclusiv sa formeze o noua institutie, care va lupta cu coruptia de la nivel inalt, dar analistii raman rezervati cu privire la dorinta acestuia de a initia reforme la Sofia.