Ambasadorul Romaniei in SUA, George Cristian Maior, a prezentat vice-guvernatorului Statului Illinois, Evelyn Pacino Sanguinetti, si companiilor americane reprezentate de US Comercial Service, principala agentie de promovare comerciala a guvernului american, oportunitatile de investitii si afaceri in Romania, potrivit Agerpres.

In cadrul unei intrevederi cu vice-guvernatorul din Illinois, ambasadorul roman a prezentat oportunitatile oferite de stadiul avansat al Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA pentru extinderea legaturilor economice, educationale si culturale dintre statul Illinois si Romania si a accentuat ca prezenta in acest stat a unei comunitati romanesti numeroase si active faciliteaza dialogul si desfasurarea de proiecte comune, conform comunicatului.

La randul sau, oficialul american si-a exprimat intreaga deschidere si disponibilitate de a colabora cu autoritatile romane pentru dezvoltarea cooperarii economice, in special in sectorul agricol, extrem de important in statul american pe care-l reprezinta. "Pentru o mai buna cunoastere a comunitatii romanesti din zona, vice-guvernatorul si-a declarat intentia de a participa la evenimentele organizate de Consulatul General al Romaniei la Chicago si de diaspora romaneasca din zona metropolitana Chicago", mentioneaza sursa citata.

De asemenea, a fost discutata posibilitatea efectuarii unei vizite a oficialului american in Romania, la o data stabilita de comun acord cu autoritatile romane

Totodata, in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Chicago, organizata de filiala din Illinois a U.S. Commercial Service, Maior a prezentat pe larg potentialul de comert si investitii al Romaniei, in paralel cu detalierea sectoarelor economice de interes si a masurilor legislative si fiscale de facilitare a prezentei firmelor americane in tara noastra. Companiile participante au manifestat un interes deosebit pentru sectoarele energetic, turistic, al constructiilor, al industriei chimice, dar si pentru investitiile in infrastructura, potrivit comunicatului citat.

"Alaturi de reprezentantii U.S. Commercial Service, ambasadorul Romaniei a accentuat oportunitatile oferite de organizarea la Bucuresti, in aceasta toamna, de catre Departamentul Comertului din SUA, a evenimentului Trade Winds, la care vor participa peste 150 de firme americane interesate in derularea de investitii in Romania si alte tari din sud-estul Europei. George Cristian Maior a adresat, cu acest prilej, o invitatie deschisa tuturor companiilor interesate din regiunea Chicago/Illinois, de a participa la acest eveniment economic de amploare", se arata in comunicatul Ambasadei SUA.

Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a efectuat o vizita de trei zile in zona Chicagoa