O fata de noua ani diagnosticata cu bronhopneumonie, rujeola si patologii asociate a murit la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara. Copila se nascuse cu Sindromul Down si cu o dubla malformatie cardiaca, potrivit news.ro. Este al 24-lea deces in urma epidemiei cu rujeola.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, medicul Virgil Musta, a declarat, luni, pentru News.ro ca o fata de noua ani din judeul Timis a murit la spital.

"O fata de noua ani si 11 luni din judetul Timis, internata de aproximativ doua saptamani la noi la spital cu bronhopneumonie, rujeola si patologii asociate a murit sambata, avand insuficienta respiratorie", a spus Virgil Musta.

Fatei nu a i se administrase vaccinul ROR, impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, fata s-a nascut cu Sindromul Down, avea convulsii si dubla malformatie cardiaca si a supravietuit pana la aceasta varsta fiind bine ingrijita de familie.

Acesta este cel de-al optulea deces al unei persoane diagnosticate cu rujeola in Timis, de la inceputul epidemiei si pana in prezent.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in ultima saptamana au fost raportate alte 238 de cazuri de rujeola si un deces.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana in 28 aprilie, de la debutul epidemiei, este de 5.119, din care 23 de decese. Sapte dintre decese erau in judetul Timis, cate 5 in Arad si Dolj, 3 in Caras Severin si cate un caz in Bucuresti si in judetele Calarasi si Satu Mare.

Cele 5.119 cazuri au fost raportate in 38 de judete, cele mai multe in Caras Severin - 965, Timis - 950, Arad - 837, Mures - 350, Dolj - 343, Calarasi -178, Satu Mare - 170, Sibiu -170, Alba- 135 , Bistrita Nasaud- 129, Hunedoara -127 si Brasov -114, restul judetelor avand intre unul si 99 de cazuri.

Din totalul celor 5.119 de pacienti, 4.934 nu au fost vaccinati niciodata.