Timisoara a predat Bacaului titlul de Capitala Tineretului din Romania, dupa un an de manifestari organizate de timisoreni, evenimentul fiind sarbatorit cu un festival la care au participat 3.500 de tineri, scrie News.ro. Luni, in cadrul unei scurte ceremonii organizate in Piata Victoriei, Timisoara a predat Bacaului titlul de Capitala Tineretului din Romania.

Cu prilejul acestui eveniment, a fost organizat un festival la care au participat artisti de muzica techno din toata lumea, intre care DJ Shiver, Netsky, Friction.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatori, la ¬Check-Out Festival¬ au asistat 3.500 de tineri.

"Artistii de pe cele doua scene - Main Stage si Cosmic Stage - au creat un show complet care i-a facut pe fanii de drum&bass si techno sa uite de ploaie si de frig. Seara a inceput cu Spectrum, Fantome, iar putin inainte de miezul noptii a urcat pe scena DJ Shiver, cu un show complet care a acaparat publicul prezent. Punctul culminant a fost interpretarea celebrului Netsky (alaturi de MC Script), care a adus peste 1.500 de persoane la Main Stage. Friction (alaturi de MC Linguistics) au urcat pe scena putin dupa ora 3.00 dimineata si au tinut aproape sute de fanii de drum and bass pana in zorii zilei. Simultan, la Cosmic Stage publicul s-a bucurat de o asociere inedita, a pianistului Teo Milea cu DJ Herck si DJ Somesan, din grupul ABC din Arad, dar si de Jay Bliss", se arata in comunicat.

Cea de-a doua zi de festival a inceput cu DJ Ichim, Argatu&Roman si Madliquid, iar de la ora 2.00 publicul a fost cucerit de prezenta lui Andy C. Simultan.

Din luna mai 2016 si pana in mai anul acesta, Timisoara a fost prima Capitala a Tineretului din Romania. Programul, desfasurat sub sloganul "Check-OUTimisoara", a fost implementat de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis - FITT.