Un spectator care asista duminica la prima etapa a Campionatul National de Viteza in Coasta - Trofeul Serus, care s-a desfasurat la Rasnov, a ajuns la spital cu politraumatism cranio-cerebral dupa ce a alunecat si s-a lovit cu fata de un bolovan, el incercand sa se fereasca de o masina de concurs care a iesit in decor, potrivit Agerpres.

"Prima mansa de concurs din cadrul Trofeului Serus a fost intrerupta cateva zeci de minute dupa ce o masina de concurs a iesit in decor lovind un panou de lemn de pe margine din care s-au desprins mai multe bucati. In incercarea de a se feri de un eventual impact, un spectator a alunecat lovindu-se cu fata de un bolovan", se arata intr-un comunicat el organizatorilor raliului.

Spectatorul a suferit un politraumatism cranio-cerebral acut, insotit de pierderea starii de constienta, plagi contuze, suprasprancenare dreapta, mentoniera si contuzie forte umar stang. El a fost transportat de o ambulanta cu medic la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, fiind acum constient, stabil din punct de vedere hemodinamic si respirator, potrivit comunicatului mentionat.

Purtatorul de cuvant al evenimentului, Dan Terea, a precizat ca spectatorul este in investigatii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta unde i s-a facut un tomograf urmand ca, in functie de rezultat. sa fie sau nu internat pentru tratament.

In conditii de asfalt ud, pilotul Patricia Grigorescu a pierdut controlul Daciei Sandero cu numarul de concurs 78, parasind traseul in viraj din dreptul postului intermediar 5. Masina s-a oprit intr-un panou de lemn de pe margine, rasturnandu-l, se arata in comunicat. Mai multe bucati de lemn din panou au fost aruncate cativa metri mai departe. Desi masina de concurs nu a atins vreun spectator, barbatul respectiv, aflat in imediata apropiere a panoului, a incercat sa paraseasca zona cat mai repede si a alunecat pe suprafata alunecoasa, lovindu-se cu fata de bolovan.

Concursul a fost intrerupt pentru interventia medicala, fiind reluat dupa 45 de minute.