Cinci membri ai unei familii de sirieni, doi adulti si trei copii, veniti la Iasi pentru a participa la Campionatul Mondial Scolar de sah sunt dati disparuti de catre organizatori, dupa ce au abandonat competitia si au renuntat la cazarea de la hotel, politistii declansand verificari in acest caz, scrie news.ro.

Purtatorul de cuvant al Politiei Iasi, Anca Vajiac, a declarat pentru News.ro, ca organizatorii Campionatului Mondial Scolar de sah s-au prezentat la politie pentru a anunta ca o familie de sirieni, compusa din doi adulti si trei copii, a disparut de la hotel.

Copiii acestei familii au abandonat competitia, iar impreuna cu parintii s-au decazat de la hotelul din Iasi, unde erau gazduiti pe perioada turneului.

"Cele cinci persoane au viza de sedere in Romania pe tot parcursul concursului. Nu putem vorbi de o disparitie, ei puteau pleca oricand in acest interval. Se pot plimba fara probleme. Vom face verificari", a spus Anca Vajiac, purtatorul de cuvant al Politiei judetului Iasi.

La randul sau, primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat pentru News.ro ca este posibil ca sirienii sa fi parasit deja orasul si ca nu este exclus ca acestia sa ceara azil politic, pe fondul situatiei tensionate din tara lor natala.

"S-au decazat, au renuntat si la concurs, este posibil sa ceara azil politic. Ii vom vedea probabil pe la vreo ambasada", a afirmat edilul Mihai Chirica.

Campionatul Mondial Scolar de sah are loc la Iasi in perioada 22-30 aprilie, la competitie fiind prezenti 571 de copii din 41 de tari.