Guvernul a aprobat, joi in sedinta, crearea a cel putin 8 servicii specializate de tip rezidential si a cel putin 8 centre de zi pentru copiii cu tulburari de comportament, in vederea reintegrarii lor scolare, familiale ori sociale, in acest scop, prin programul de interes national in domeniul protectiei drepturilor copilului, pentru perioada 2017-2019, vor fi alocate 14,43 milioane lei, informeaza News.ro.

"O Hotarare de guvern aprobata azi presupune alocarea a 14 milioane de lei pentru protectia copiilor cu tulburari de comportament. Banii sunt acordati pentru perioada 2017 - 2019 pentru crearea a cel putin 8 servicii specializate de tip rezidential si a cel putin 8 centre de zi pentru copii cu tuburari de comportament in vederea reintegrarii scolare, familiale sau sociale a acestor copii", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului.

Alina Petrescu a mentionat ca prin programul de interes national in domeniul protectiei drepturilor copilului pentru perioada 2017 - 2019 este alocata suma, 14,43 milioane de lei, suma asigurata de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii.

"Suma va fi repartizata pe ani dupa cum urmeaza: 2 milioane de lei pentru anul acesta, 8 milioane pentru 2018 si 4 milioane pentru 2019. Proiectele vor avea, pentru crearea acestor servicii, o durata de maximum 24 de luni, cel putin 3 luni vor fi destinate functionarii serviciilor nou create. Centrele vor fi repartizate pe regiuni. Vorbim de cate 8 centre pentru ca vor fi repartizate pe cele 8 regiuni de impartire teritoriala, iar masura corespunde si cu programul de guvernare", a precizat Petrescu.