Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că există discuţii în acest moment cu partenerii sociali pe tema proiectului de lege care elimină TVA pentru tranzacţii imobilare şi pentru publicitate, iar acestia nu convinşi că măsurile vor duce la creşterea industriei, scrie News.ro. Totodata, premierul spune ca va avea discutii si cu reprezentatii Comisiei Europene cu privire la reglementările UE în domeniu, dar si cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a se lamuri daca Parlamentul ar fi hotarat sa retraga proiectul, potrivit Agerpres.

Sorin Grindeanu la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Grindeanu a fost întrebat despre informaţiile privind renunţarea la măsuri, dar a afirmat ca nu stie “sa se fi retras proiectul in acest moment”. Acesta a firmat că nu Guvernul a iniţiat proiectul, ci Parlamentul si ca va avea discutii in acest sens cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, care este unul dintre intiatori.

"Eu ştiu că este o propunere şi un proiect legislativ, care a venit din Parlament. Măsura este prinsă în programul de guvernare, dar propunerea legislativă a venit din Parlament, nu a venit ca proiect dinspre Guvern. (...) Eu cred că cel mai bine e să vă transmită decizia de a retrage sau nu acest proiect de lege cei care au iniţiat", a spus el.

Premierul a afirmat că există însă discuţii în acest moment cu reprezentanţii industriilor de publicitate şi imobiliare, pentru elaborarea punctului de vedere al Guvernului asupra proiectului.

"Industria şi actorii (...) nu sunt foarte decişi că această măsură este una care să ducă la creşterea cifrelor de afaceri, a industriei din acest punct de vedere", a spus el.

Grindeanu a mai afirmat că există discuţii şi cu reprezentanţii Comisiei Europene.

"Noi pentru punctul de vedere vorbim de diferite cote de TVA, aşa cum ştiţi, şi aici există regulamente şi reguli europene. Noi ne-am angajat că vom întreba CE legat de subiectul cotelor diferite de TVA, pentru că deja avem în anumite domenii. Ar însemna a treia cotă de diferită de TVA", a precizat premierul.

Măsura privind eliminarea TVA este prevăzută în programul de guvernare şi a venit ca proiect de lege în Parlament, iniţiat de Liviu Dragnea. Proiectul a fost depus în Senat pe 22 februarie, dar nu a fost luat încă în discuţie de către comisiile de specialitate. Nici Guvernul nu a transmis încă un punct de vedere.