Trei persoane, printre care un copil de cinci ani, au fost ranite in urma unui accident rutier produs joi pe DN 17, in localitatea Cristestii Ciceului din judetul Bistrita-Nasaud, intre un microbuz si o autoutilitara, cauza probabila fiind oboseala acumulata la volan, anunta Agerpres. Accidentul s-a produs in jurul orei 3:30 dimineata.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, in cele doua masini se aflau, in total, cinci persoane, dintre care trei au ramas incarcerate. Salvatorii au reusit sa scoata victimele si sa le stabilizeze, acestea fiind transportate in stare de constienta la spital.

Un barbat din microbuz si soferul autoutilitarei au scapat fara rani.

Se pare ca microbuzul in care se aflau patru persoane se intorcea din Germania.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Crina Sirb, a declarat ca soferul microbuzului, un tanar de 32 ani din localitatea Galatii Bistritei, pe fondul oboselii, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o autoutilitara, condusa de un sofer de 34 ani din Botosani.

In urma impactului, autoutilitara a intrat intr-un parapet metalic de pe marginea drumului, in timp ce microbuzul a trecut peste un sant, a pus la pamant un stalp de electricitate, un gard si s-a oprit langa peretele unui imobil.

Soferul de 32 ani, impreuna cu o femeie de 65 ani si nepotica acesteia, de cinci ani, au ramas incarcerati, dar viata lor nu este pusa in pericol.

Politistii au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa in acest caz.