INFOGRAFIC Risipa de alimente in UE: Tintele Parlamentului European pentru reducerea pierderilor de alimente

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 26 aprilie 2017, 16:45 Actualitate | Esenţial

Risipa anuala de alimente ajunge la 88 de milioane de tone in UE, potrivit unui studiu realizat la nivel european. Aceasta inseamna 173 de kilograme de alimente irosite per cap de locuitor UE-28, adica UE iroseste circa 20% din ce alimente produce. Parlamentul European a votat recent o propunere legislativa care ar duce la o reducere cu 50% a risipei de alimente pana in 2030.

Procentul total de deseuri reciclate urmeaza sa creasca de la 44% acum la 70% in anul 2030, potrivit actului adoptat de Parlamentul European in aceasta sesiune. Draftul legislativ votat de PE isi propune reducerea risipei anuale de  alimente cu 30% pana in 2025 si cu 50% pana in 2030, comparativ cu 2014..

Sectoarele care contribuie cel mai mult la risipa alimentara sunt gospodariile (47 milioane de tone) si unitatile de procesare (17 milioane de tone). Impreuna, ele produc circa 72% din totalul de risipa alimentara de la nivelul UE-28.

In ceea ce priveste risipa alimentara in gospodarii, trei sferturi din desuri sunt colectate de catre serviciile de salubritate (35 milioane de tone). Restul fie ajunge in canalizare (mare parte alimente lichide, 8 milioane tone) sau este refolosita de catre gospodarii in agricultura prin compostare (4 milioane de tone).

Costurile totale asociate cu risipa alimentara in UE-28 ajungeau in 2012 la circa 143 de miliarde de euro.

Propunerile Parlamentului European urmeaza sa fie negociate cu Consiliul UE.


[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

897 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă