Jurnalistii postului de televiziune Antena 3, care au solicitat si au obtinut anterior, de doua ori, stramutarea dosarului in procesul intentat impotriva lor de catre procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, cer, pentru a treia oara, mutarea dosarului la o alta instanta, de la Curtea de Apel Ploiesti, scrie News.ro. CA Ploiesti, pe rolul careia s-a aflat, marti, dosarul, a stabilit ca viitor termen data de 3 mai.

Curtea de Apel Ploiesti, instanta pe rolul careia s-a aflat procesul intentat de Laura Codruta Kovesi postului Antena 3 si unor jurnalisti ai acestuia, a stabilit, marti, cu doua voturi din trei ale completului de judecata, ca stadiul procesului este cel al dezbaterii asupra fondului, si nu cel in care se mai pot pune in discutie cereri sau exceptii.

Termenul de marti a fost stabilit pentru solutionarea divergentei cu privire la stadiul procesual.

Urmatorul termen in dosar este programat pentru data de 3 mai.

Tot la termenul de marti, grefierul de sedinta a anuntat ca paratii din proces, respectiv jurnalistii Mihai Gadea, Bianca Grigore, Radu Tudor, Razvan Savaliuc si Mugur Ciuvica, au solicitat stramutarea dosarului la o alta instanta, cererea in acest sens fiind inregistrata in 11 aprilie, dupa sedinta la care instanta nu a reusit sa cada de acord cu privire la stadiul procesual.

Este pentru a treia oara cand Antena 3 si angajatii postului solicita stramutarea.

Initial, procesul a fost stramutat de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea de Apel Pitesti, dupa care, tot la cererea paratilor, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploiesti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a se pronunta cu privire la solicitare.

Dosarul in care sefa DNA ii denunta pe jurnalisti ai Antenei 3 pentru ca ar fi acuzat-o, pe post, de musamalizarea anchetei in dosarul lui Mircea Basescu si care intre iunie 2016 si ianuarie 2017 s-a aflat pe rolul Curtii de Apel Pitesti a fost stamutat prin decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a fost scos de pe rolul instantei pitestene in 19 ianuarie, fiind pentru a doua oara cand instanta suprema a decis stramutarea procesului.

In 21 aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie decisese stramutarea acestui dosar de la Curtea de Apel Bucuresti, unde era inregistrat din 29 decembrie 2015 si avusese primul termen in 23 martie 2016. Cererea de stramutare a fost formulata de catre Mugur Ciuvica, Bianca Grigore, Razvan Savaliuc, Mihai Gadea, Radu Tudor si SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat in judecata, in nume personal, dupa afirmatiile facute pe postul deteleviziune in legatura cu dosarul "Bercea - Mircea Basescu". Dosarul trimis la Curtea de Apel Pitesti a fost inregistrat in 3 mai 2016, iar primul termen de judecata dupa stramutare a fost stabilit in 8 iunie 2016.

In 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu. Tribunalul Bucuresti a admis in parte actiunea Laurei Codruta Kovesi si a obligat in solidar Antena 3 si pe Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, RaduTudor si Razvan Savaliuc sa-i plateasca procurorului-sef al DNA 250.000 de lei.

Actiunea a fost depusa de catre Codruta Kovesi, in nume personal, in februarie 2015, la Tribunalul Bucuresti si are ca obiect daune morale "pentruafirmatii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus ograva atingere demnitatii umane".