Copilul de doi ani cazut intr-un put in judetul Teleorman a fost salvat de echipele de interventie dupa mai mult de zece ore, el fiind in viata si urmand sa fie preluat de un echipaj SMURD, anunta news.ro.

Copil cazut in putFoto: Captura Antena 3

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, copilul a fost scos teafar si a fost preluat de echipajele medicale, care ii acorda primul ajutor.

"Copilul a fost recuperat in viata de salvatori. Echipajele medicale il evalueaza, iar elicopterul este pregatit sa-l transporte la spital", precizeaza IGSU.

Operatiunea de salvare a copilului, la care au participat zeci de pompieri, a durat mai mult de zece ore, timp in care salvatorii au luat in calcul mai multe variante de a-l scoate pe copil la suprafata.

Fortele de interventie au actionat "pe doua fronturi", atat prin manevrarea unui dispozitiv in interiorul putului, cat si prin sapaturi facute in jurul acestuia, dupa ce in jurul amiezii acestea fusesera sistate temporar.

"Fortele de la fata locului au fost suplimentate cu o autospeciala de descarcerare si un camion la ISU Olt, un container multirisc si o ambulanta de terapie intensiva mobila ( cu medic) de la ISU Bucuresti-Ilfov. De asemenea, tot de la ISU Bucuresti-Ilfov a plecat, in sprijin, un camion incarcat cu materiale de sustinere pentru consolidarea malurilor de pamant", preciza IGSU.

Pe durata operatiunii, copilul de doi ani a fost monitorizat permanent cu o camera video introdusa in put.

"Varsta frageda a copilului, adancimea la care acesta se afla si diametrul ingust al spatiului de manevra ingreuneaza misiunea salvatorilor", mai arata IGSU.

In jurul dupa-amiezii, echipele de salvatori au sistat, temporar, sapaturile in jurul putului in care a cazut copilul, incercand extragerea acestuia cu un aparat special, folosit pentru interventii in spatii inguste, insa in zadar.

Potrivit pompierilor, apelul prin care se anunta ca un copil mic a cazut intr-un put cu un diametru de 30 - 35 de centimetri a fost facut in jurul orei 11.00, primele echipe trimise la fata locului fiind de la Rosiorii de Vede. Ulterior, zona au ajuns mai multe autospeciale de stingere si descarcerare, dar si echipaje medicale, precum si un echipaj de salvatori, o autospeciala CBRN si spitalul mobil, care au in dotare tunuri cu aer cald, din cadrul ISU Bucuresti - Ilfov.