Municipiul Barlad a fost vineri la pranz orasul cel mai afectat de viscolul din noaptea trecuta. Orasul vasluian a ramas fara curent electric, dupa ce 23 de stalpi de inalta tensiune de la intrarea in Barlad au fost rupti din cauza vantului puternic. In oras nu a mai fost furnizata nici apa, iar retelele de telefonie nu au functionat, cu exceptia retelei Digi/RCS, a declarat pentru HotNews.ro jurnalistul Sergiu Badarau de la Buna Dimineata Barlad. Sute de masini au fost blocate in aceasta dimineata la intrarea in oras, pe DE 581 din cauza stalpilor rupti.

Barlad fara curent electricFoto: Captura YouTube

UPDATE 18.00 Alimentarea cu energie electrica a fost reluata in Barlad, printr-o linie din judetul Bacau.

UPDATE 16.20: Reprezentantii companiei Vodafone sustin ca exista semnal in reteaua proprie.

UPDATE 15.54: Alimentarea cu energie electrica a fost reluata in mare parte din oras, transmite Buna Dimineata Barlad.

Municipiul Barlad este rupt de lume in acest moment. Intrarea in oras este blocata pe DE 581, pe ambele sensuri de mers, din cauza ruperii a 23 de stalpi de inalta tensiune. Echipajele Politiei au oprit circulatia din cauza pericolului pe il prezinta fierele cazute la pamant.

La Spital, in lipsa curentului electric, s-au pornit generatoarele, insa nu sunt posibile interventiile medicale vitale in institutie.

Sergiu Badarau a mai declarat ca accesul pe multe alei din oras este imposibil din cauza crengilor rupte in viscolul de azi-noapte.

Redactorii Hotnews au incercat sa contacteze mai multe institutii din Barlad, insa conexiunea nu a fost posibila din cauza picarii retelelor de telefonie.

harta vaslui

harta vaslui

Foto: Google

Municipiul Barlad este al doilea oras al judetului Vaslui, cu o populatie de aproximativ 71.000 de locuitori.

Se situeaza in zona de contact dintre dealurile Falciului la est si colinele Tutovei la vest, in Podisului Moldovei. Este asezat pe valea consecventa a raului Barlad.

Imagini din orasul Barlad, afectat de viscol si zapada: