Teodor Melescanu si ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, declaratie comuna la 25 de ani de la semnarea tratatului de prietenie: Colaboram pentru consolidarea drepturilor omului, libertatilor fundamentale, democratiei si statului de drept

de RH     HotNews.ro
Vineri, 21 aprilie 2017, 10:52 Actualitate | Esenţial

Ministrii de Externe din Romania si Germania, Teodor Melescanu si Sigmar Gabriel, au facut vineri publica o declaratie comuna cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie intre cele doua tari. In declaratie, cei doi oficiali arata ca Romania si Germania "colaborează strâns pentru consolidarea valorilor care stau la baza UE: respectarea drepturilor omului, a libertăților fundamentale, a democrației și a statului de drept".

Textul integral al declaratiei:

La 21 aprilie 1992, exact acum 25 de ani, reprezentanții guvernelor Republicii Federale Germania și României au semnat, la București, „Tratatul de cooperare prietenească și parteneriat în Europa“. Tratatul reprezintă piatra de temelie pentru cooperarea politică, economică și culturală între țările noastre. Căderea Cortinei de Fier în Europa a netezit drumul în favoarea realizării, în parteneriat, a unor pași decisivi pentru depășirea definitivă a divizării continentului european. Scopul a fost crearea unei ordini pașnice durabile în toată Europa și edificarea unei Europe unite în jurul unor valori fundamentale: drepturile omului, democrația și statul de drept.

Relațiile dintre țările noastre sunt variate și strânse, având la bază patrimoniul cultural comun și, mai ales, legăturile umane apropiate.  Astfel, de-a lungul timpului și, în special, în momentele cheie ale istoriei, minoritatea germană din România și-a pus amprenta într-un mod substanțial și a contribuit la aprecierea de care se bucură România în Germania. Totodată, numeroși cetățeni români care locuiesc în Germania îmbogățesc relațiile strânse dintre țările noastre. Această interacțiune cotidiană între români și germani, între oameni de diferite identități în ambele țări ilustrează, de o manieră impresionantă, cât de armonioasă și firească poate fi conviețuirea în Europa.

Prietenia și respectul reciproc sunt elementele definitorii ale relațiilor noastre politice, economice și societale, care servesc drept model de urmat de conviețuire și cooperare în Europa. Aceste relații sunt dovada unei bune cooperări româno-germane atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul administrațiilor de land și regionale.

Germania a sprijinit îndeaproape parcursul european al României. De la momentul aderării României la UE, în urmă cu 10 de ani, cele două țări colaborează strâns pentru consolidarea valorilor care stau la baza UE: respectarea drepturilor omului, a libertăților fundamentale, a democrației și a statului de drept. În materie de apărare și securitate comună, apartenența țărilor noastre la NATO ne demonstrează că facem parte dintr-o comunitate puternică și solidară.

La 60 de ani de la punerea pietrei de temelie a Tratatelor de la Roma, UE se confruntă cu diverse provocări care pun în pericol coeziunea între statele membre.

Reiterăm hotărârea noastră, exprimată în Declarația de la Roma, din 25 martie 2017, de a aborda aceste provocări în spiritul unității europene. Europa reprezintă viitorul nostru comun și cadrul nostru indispensabil de acțiune. Uniunea Europeană este garantul securității și prosperității într-o Europă durabilă și socială, care joacă un rol esențial în lume și care creează legături din ce în ce mai strânse între statele și societățile noastre, în baza valorilor noastre comune.

Ne reafirmăm angajamentul față de proiectul european, un proiect al păcii și libertății, al democrației și al statului de drept, care a dus la dezvoltarea celui mai important spațiu economic comun, cu un nivel de securitate socială fără precedent. Împreună, dorim să contribuim la păstrarea acestui proiect istoric unic și la orientarea lui către viitor – o Europă sigură, prosperă, competitivă și responsabilă social!
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

560 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Avem un ministru de externe (Vineri, 21 aprilie 2017, 11:01)

  Rescator [utilizator]

  De 77 de ani,securist de frunte,admirator al lui Putin si
  Victor Orban.Ce politica externa putem avea cu un asemenea mosulet depasit de viata si biologie?
  • +1 (1 vot)    
   Sigmar Gabriel e SOCIALIST German - SPD (Vineri, 21 aprilie 2017, 12:45)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   e important de mentionat ca Sigmar Gabriel e liderul SOCIALISTILOR germani, partid infratit cu PSD !


   PSD isi doreste asemenea intalniri si ele sunt facute prin SOCIALISTII europeni pt ca PSD vrea sa para un partid european desi ei sunt niste hoti dintr-o gasca


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri